Vliegenplaag

Vliegenplaag, een zeer vervelend overlast probleem

Vliegenplaag laait weer op

vliegenplaag laait weer op

 

Bron: GVA dd 24-5-2012 van Kristin Matthyssen

 

24/05/'12 ZANDHOVEN (2240) De eerste zonnige dagen van het jaar zijn nog maar net achter de rug, en in Massenhoven gonst het weer van de vliegen. De gemeente gaat in het offensief.
Een drietal weken geleden kreeg de gemeente de eerste klachten binnen over wat zich begint af te tekenen als een zoveelste vliegenplaag op rij. Niet enkel de Liersebaan, met de vele winkelzaken, is getroffen. Ook in bijvoorbeeld de Winkelaar, een zijstraat van de Vierselbaan, zitten er drommen vliegen.
"We hebben de milieuinspectie en het Provinciaal Instituut voor Hygiene opnieuw ingeschakeld. De getroffen bewoners krijgen een briefje in de bus waarop staat dat ze eerstdaags in het gemeentehuis opnieuw een gratis vliegenvangzak kunnen afhalen", ontvouwt burgemeester Luc Van Hove (CD&V) het gemeentelijk actieplan. De milieuinspectie ging al op controle bij de kippenboer in Massenhoven die door een groot deel van de bevolking aansprakelijk wordt gesteld voor de jaarlijkse plagen.
Of die boer intussen al niet geherlocaliseerd moest zijn in Oelegem? "De man kreeg geen vergunning van de gemeente Ranst na klachten van omwonenden omtrent de bouwaanvraag. Hij is nu in hoger beroep bij de provincie. Op 1 juni moet hij sowieso vertrekken in Massenhoven. Er zitten nog maar enkele kippen in zijn stallen." Volgens de burgemeester stelt zich dan wel een ander probleem. "Wat als zijn kippen en mest weg zijn en de plaag aanhoudt? Dan moet er ergens een andere vliegenhaard zijn." Het containerpark is ook een optie die in het verleden soms genoemd werd.
"Uit onderzoek is gebleken dat het hakselhout te droog is om vliegen te laten vermenigvuldigen. Het gazonafval zou wel een geschikte biotoop zijn, maar dat maaisel blijft eigenlijk te kort liggen in het containerpark om vliegeneitjes te laten uitkomen. We beloven in elk geval om de mensen zo goed mogelijk bij te staan."


 

Wij hebben in dit gebied veel mensen een groot plezier gedaan met ons nieuw perfect werkend product.

 

Ga naar onze webshop voor meer info klik hieronder

Vliegenplaag bestrijden

 

Kijk ook een naar de beoordelingen